Gordijnen laten stomen & reinigen in Den Bosch

Uw gordijnen laten stomen bij de beste stomerij in Den Bosch? Wij zijn specialist in het reinigen en stomen van gordijnen en vitrages. Daarnaast bieden we bij DenBosch Fashion ook kledingreparatie aan voor het vermaken en herstellen van allerlei soorten kledingstukken en zelfs uw gordijnen vermaken!

 

 • Hoe worden de gordijnen gereinigd in onze stomerij Den Bosch?

  Over het algemeen kunnen de meeste gordijnen alleen chemisch gereinigd worden, oftewel gestoomd. Het reinigen van gordijnen in onze stomerij Den Bosch gebeurt in een grote machine, met een chemisch oplosmiddel dat vuil en aanslag oplost. Het drogen gebeurt in dezelfde machine in Den Bosch. Daarna worden de gordijnen handmatig geperst.

 • Kunnen gordijnen gewassen worden?

  Hoewel soms het wasetiket vermeldt dat de gordijnen kunnen worden gewassen, raden wij dit in de meeste gevallen toch af. --> Door het wassen in water neemt de vezel veel water op en zwelt. Bij het drogen van de vezel zal de stof erg in elkaar gaan haken waardoor er krimp en kreukvorming ontstaat. Dit is vaak een onherstelbare beschadiging.

 • Kunnen de gordijnen krimpen in onze stomerij Den Bosch?

  Hoewel met chemisch reinigen de kans klein is dat gordijnen krimpen, kan relaxatiekrimp niet worden uitgesloten (max 3%).  Relaxatiekrimp  kan ontstaan wanneer gordijnen tijdens de fabricage teveel opgerekt worden: tijdens de reiniging in de stomerij gaan de draden weer terug naar hun oorspronkelijke vorm.
  Voordat wij uw gordijnen stomen meten wij het exacte oppervlakte op. Na afloop wordt opnieuw het aantal vierkante meters gemeten en wordt gecontroleerd óf de mogelijke relaxatiekrimp binnen de marge is gebleven.

 • Kunnen gordijnen welke zijn gevoerd met een verduisteringsstof gereinigd worden?

  Indien gordijnen gevoerd zijn met een rubberen verduisteringsstof kan dit problemen geven. Door veroudering (lichtinwerking en verdroging) kan deze stof poreus worden. Er ontstaan dan minuscule breukjes in de stof. Wanneer deze gordijnen gereinigd worden in onze stomerij Den Bosch kan de rubberen laag loslaten.  De verduisteringsstof is dan onbruikbaar geworden.  Met chemisch reinigen is het risico op stukgaan  iets groter dan bij natwassen. Meestal raden wij aan de gordijnen in dat geval te natwassen.  Het reinigen geschiedt geheel voor risico van de klant.

 • Kunnen de haken in de gordijnen blijven?

  Tegenwoordig zijn de gordijnen voorzien van kunststof ingenaaide staafjes waar de haken zijn op geschoven. Het is beter om de haakjes er van te voren  af te schuiven om te voorkomen dat deze tijdens het reinigingsproces in onze stomerij Den Bosch loslaten. De staafjes kunnen blijven zitten.  Ook de loodjes onder in de zoom van het gordijn hoeft u er niet uit te halen.

 • Kunnen zijde gordijnen worden gestoomd bij Stomerij Den Bosch?

  Zijde gordijnen kunnen heel mooi chemisch worden gereinigd (gestoomd). Wel maken we u er op attent dat zijde gordijnen erg gevoelig zijn voor lichtinvloeden van buitenaf. De zijde verzwakt erg snel in (zon)licht.  Hoewel het voor het reinigen in onze stomerij in Den Bosch soms nog niet zichtbaar is, kunnen na het reinigen de banen scheurtjes vertonen. Helaas is dit door de vergaande verzwakking van de zijde stof niet te voorkomen.

 • Is na het reinigen en stomen de huisstofmijt dood?

  De huisstofmijt voedt zich met huidschilfers, die wij dagelijks in huis verliezen.  De huisstofmijt houdt zich graag op in dekbedden, matrassen, kussens en gordijnen. Veel mensen zijn allergisch voor deze huisstofmijt. Na het laten reinigen en stomen in onze stomerij Den Bosch van uw gordijnen is deze huisstofmijt verwijderd.

 • Mijn gordijnen hebben ijzeren ringen.  Is dit een probleem?

  In principe kunnen gordijnen met ijzeren ringen goed gereinigd  en gestoomd worden. Toch kan het gebeuren dat een ring te smal in de stof is vastgemaakt en deze tijdens het reinigingsproces loslaat. Hiervoor is de professionele reiniger niet  verantwoordelijk.

 • In de blinds zijn ringetjes en touwtjes bevestigd. Kan dit blijven zitten?

  Tijdens het reinigingsproces kunnen de ringetjes blijven zitten. Heel zelden treffen wij ringetjes die toch verhard zijn (door uitdroging). Deze kunnen dan wel stuk gaan. De touwtjes kunnen opgeknoopt vast blijven aan de blinds.

 • Moeten alle gordijnen tegelijk gereinigd en gestoomd worden?

  Het is het mooiste om gordijnen die strak naast elkaar hangen tegelijk te laten reinigen. Ze worden dan tegelijk in hetzelfde bad gereinigd in onze stomerij Den Bosch waardoor het risico op een verschil nog minder wordt.

 • Kan ik de gordijnen van te voren merken i.v.m het weer ophangen?

  Op verzoek kunnen wij u als service speciaal band opsturen waarmee u de gordijnen kunt merken.

 

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken?

U kunt u ons altijd een vraag stellen via ons contactformulier of even langskomen in onze winkel. We zitten centraal gelegen in Den Bosch aan de Hinthamerstraat 92 tegenover de Sint-Janskathedraal.