Pantalon & broek korter maken, vermaken of laten innemen

Het laten innemen van een pantalon of een (spijker)broek vermaken, zoals het korter of juist langer laten maken kunt u vakkundig overlaten aan "Naaiatelier DenBosch Fashion". Wij hebben als kleermaker/coupeur zijnde jaren ervaring met kledingreparatie, zoals het op maat laten maken van pantalons & (spijker)broeken (jeans).

 

Hoe maken wij uw broek of pantalon korter?

1. Juiste lengte broek/pantalon bepalen

In ons Naaiatelier DenBosch Fashion bepalen we de nieuwe lengte van uw broek/pantalon, welke met u is afgesproken, door de broekspijp tot de juiste lengte op te trekken, de opgetrokken stof dubbel te pakken en vast te spelden.

 

2. Meten deel voor inkorten van uw broek

  • Vervolgens meten wij het stukje stof dat we hebben afgespeld. Dit doen we op meerdere plaatsen en zorgen dat het aantal centimeters overal gelijk is.
  • We vermenigvuldigen daarna het aantal gemeten centimeters met twee, want we hebben de stof dubbel gepakt. (Dus: meten wij 2 cm, dan moet de broek 4 cm korter worden.)

Een andere manier is natuurlijk door de pijp om te slaan en van onder af het aantal centimeters meten dat de broek te lang is.

 

3. Lengte afmeten van (spijker)broek of pantalon

  • We verwijderen de spelden en keren de (spijker)broek of pantalon binnenstebuiten.
  • Vervolgens meten we vanaf de rand van de originele zoom de helft van het totaal aantal in te korten centimeters af en vouwen op deze lengte de pijp om.
 

 

4. Omgevouwen stof vastspelden van broek

We steken de omgevouwen stof rondom vast met spelden over dwars. Het is belangrijk hierbij dat de naden aan beide kanten precies op elkaar komen te liggen.

De (spijker)broek/pantalon knippen we niet af!
 
Van de omgevouwen zoom meten we alleen het lichte stuk stof de helft van het aantal in te korten centimeters! De originele zoom dus niet meegerekend!
 
We spelden eerst de stof op de naden vast, zodat we weten dat deze goed op elkaar komen te zitten.
Dan spelden we de spijkerbroek/pantalon vast met dwarsspelden. Op deze manier kunnen we met de naaimachine over de spelden heen stikken, zonder dat de stof schuift en de naald breekt.

5. Zoom vaststikken

We werken met de vrije arm en stikken de zoom rondom vast, met de stiknaad strak tegen de rand van de originele zoom. Soms gebruiken we hierbij een ritsenvoetje, waarbij we de machine zo instellen dat de naald aan de linkerkant komt.
We stikken niet door de originele zoom, maar er vlak langs!
Belangrijk is dat we niet vergeten het aan- en afhechten bij het begin en het eind van de stiknaad!
Bij de dikke zijnaden is het wat moeilijker stikken. Zo nodig gebruiken we met behulp van een schaar een beetje mee, om de stof onder het voetje door te duwen.

6. Zoom vastzetten van uw broek of pantalon

We keren de (spijker)broek/pantalon weer om en zetten het flapje stof dat nu aan de binnenkant zit, aan de buitenkant vast met een trensje in de schaduw van de zijnaad.
 

Resultaat! 

Hierna knippen we de draden af en verwijderen de spelden. Vervolgens persen we daarna de zoom goed plat en hebben een mooi ingekorte (spijker)broek of pantalon voor u!
 
Kosten kledingreparatie
Benieuwd wat de kosten zijn van het inkorten van een broek of pantalon? Ga dan naar prijslijst kledingreparatie.
 

 

Maak een afspraak of kom langs

Heeft u kledingherstel nodig aan uw pantalon of broek? Maak een afspraak via ons contactformulier of kom gewoon langs in ons naaiatelier Den Bosch centrum aan de Hinthamerstraat 92.

 

Vind je dit leuk? Deel het gerust met anderen!